Navigation Menu+

Rosenstare (Sturnus roseus) Starefamilien.

Publisert den 30. mai 2014 av

Ein av fleire rosenstarar
Foto: Svein Hjelmesetcbn

Ein av fleire rosenstarar

Jamstor med ein stare L 19-22 cm. Hekkar kolonivis i jordbruksland eller på stepper i Aust-Europa til Sentral-Asia. Går etter grashopper og insekt. Fuglen er observert fleire gonger i Norge som enkeltindivid.

Utsjånad.
Rosaraud rygg og buk. Hovudet og halsen, vingene og stjerten er svarte. Antydning til nakketopp. Den vaksne hannfuglen har lilla metallglans på hovudet og grøn glans på vingene.

CC BY-SA 4.0
Rosenstare (Sturnus roseus) Starefamilien. av Svein Jan Hjelmeset er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Deling på same premissar 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Svein Hjelmeset 2014
Kjelder: Gyldendals store fugleguide, Store norske leksikon.

Skriv ein kommentar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Du kan bruka desse HTML-knaggane og eigenskapane: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>